25 Şubat 2010 Perşembe

tanışma hikayesi

Dünyalar güzeli kızımız Ceyda, ten rengi ile uyumlu Fransa menşeili inanılmaz güzel kıyafeti ile sabah evinden yola çıkmıştı. Otobüs durağına doğru yürüken arkasından bir ses duydu.



"Yavrum, bacaklarını yerim, msn versene, gece cam açar dans edersin.". Ceyda arkasını döndüğünde kısa boylu, şişko, uzun saçlı, güzel bacaklarını segileyen bir şort giymiş bir adam gördü. Adam, "Facebookuna ekle beni, resimlerini yorumlayım bebekk." diyerek sözlü tacizlerine devam ediyordu. Ceyda sinirlenmişti, beline kadar gelen bu adamı bir tekme ile etkisiz hale getireceği kanısındaydı. 300 dolara almış olduğu ayakkabılarını çıkartıp uçan tekmeyi patlatacaktı. Tüm zarafeti ile eğildi ve ayakkabılarını çıkartmaya başladı. Sağ ayakkabısını çıkarttıp tam sol ayağına geçecekken bir ses duydu.



"Siz zahmet etmeyin güzel bayan, ben sizin yerinize tekme atarım". Ses tanıdıktı. Eski günleri anımsayan ılık bir rüzgar esmişti Ceyda'nın ruhunda. Tam arkasını dönüp sesin sahibine bakacakken yanından geçen bir uçan tekme gördü. Tekmenin sahibi o yardımsever adamdı ve o tekme tacizcinin kafasının üzerinden geçmişti. Tacizci önde iyi niyetli adam arkada koşmaya başladılar. Kısa boylu tacizci göbeğinden beklenmeyecek kadar hızlı koşuyordu. Birkaç dakika sonra ikiside ufukta kayboldular.



Ceyda şaşkınlıkla etrafına baktıktan sonra otobüse bindi. Kimdi bu gizemli uçan tekmenin sahibi?



Ceyda kafakarışıklığı içerisinde önce mek danıldstan bir big mek yedi sonra da starbaksa oturup bir kahve içti. Kahvesini yudumlarken "Bugün tanımadığım biri bana yardım etti, bende tanımadığım insanlara yardım edeyim bari, hem sıkıldım da buradan" diye düşündü. Bu müjdeli haberi tüm arkadaşlarına verdikten sonra taksiye bindi ve "En yakın aşevine çek dostum." dedi.



Yaşadığı şehrin hiç bilmediği bir yerine gelen Ceyda taksiden inip o izbe binaya yaklaştı. Evsiz ve aç kalabalık sıra beklemekteydi. Sıraya sorgulayıcı gözlerle bakan Ceyda, sevecen bir ses tonuyla "Merhaba açlar, nasılsınız?" dedi. Sonra da kabalığı tüm nezaketi ile yararak içeri girdi. "Buranın müdürü kim?" diye bağırarak müdürü buldu.



Müdürden kaç aç olduğunu öğrendikten sonra tüm zarafeti ile telefonunu çıkarttı ve alo mek donalds'ı aradı. "Aşevine 242 tane big mek menü alabilir miyim?" diyerek iyilik yapmanın verdiği huşu ile siparişlerin gelmesi bekledi.



Siparişler geldiğinde menüleri kendi elleri ile dağıtmaya başladı Ceyda. Birkaç dakika sonra sabah kendisine laf atan adamı gördü. Adam Ceyda'nın gözlerine bakarak " Sabahları biraz testesteronum yükseliyor, kendimi kaybediyor olabilirim; ama ben asla kapitalizmin bayrağı olan bu hamburgeri yemem." diyerek menüyü aldı ve gitti. Ceyda arkasından " Yemeyeceksen neden götürüyorsun?" diye seslendi. Uzun saçlı kısa boylu adam ise kendinden emin bir ses tonu ile " Yemek bulunca ye, dayak bulunca kaç. İşte bu benim felsefem" dedi ve uzaklaştı.



Diğer sabah Ceyda yine otobüs durağına giderken arkasından aynı sesi duydu. "Dün hamburger verdiğin bir genç vardı anımsadın mı? O benim. Senin msn adresin ne?" Ceyda arkasını döndü ve " Anımsadım, naber?", dedi. Tacizci adam şaşkındı, böylesine bir cevap beklemiyordu. Donakalmış, durumu çözmeye çalışırken; Ceyda dün duyduğu sesi yine duydu, "Siz zahmet etmeyim güzel bayan, ben sizin yerinize tekme atarım". Üzerinde galatasaray forması ve elinde ise Ümit Yaşar'ın Acılar Denizi isimli kitabı olan o adam dün ıskaladığı tavizciyi bu sefer ıskalamamıştı. "Demek hatalarından ders alıyor, çok önemli bir erdem bu." diye düşündü Ceyda.



Sesin sahibi, tacizciyi seri bir şekilde dövüyordu. Tacizci ise şaşkın bir şekilde hareketsiz duruyordu. Üç ya da dört dakika sonra Ceyda onun yanına gitti ve "Lütfen durunuz." dedi.



O an Ceyda, adam ile gözgöze gelmişti. O Fathciğimdi. Lisenin isyankar genci Fatihciğim. "Fatih yeter, öldürmene gerek yok. Hem o kadarda kötü birisi değil, sadece sabahları testeronu çok yükseliyor. Gel sana starbakstan bir kahve ısmarlayım eski günleri yad ederiz".



Fatih ile Ceyda olay yerinden uzaklaştılar. Tacizci ise uyandığınde elinde bir kağıt vardı. ceyda06@hotmail.com.

Hiç yorum yok: