9 Şubat 2010 Salı

arkadaşlık sınıflandırmaları

Eğer arkadaşlık konusunu ele alacaksak ilk olarak cinsiyetlere göre sınıflandırmamız gerektiği kanısındayım.

 

1-)İki erkek arasındaki arkadaşlık

2-)İki kız arasındaki arkadaşlık

3-)Bir kız ve bir erkek arasındaki arkadaşlık

 

1-)İki erkeği arkadaş yapan önemli kriter konuşacak ortak noktaların olması; aynı kızdan daha önce ve daha sonra hoşlanmamalarıdır. Benzer ailelerden gelen erkekler aralarında büyük farklılıklar olmadıktan sonra bir arkadaşlığı paylaşabilirler. Samimiyetleri seviyeleri ve arkadaşlıkların süresi, dış etkenlere göre değişir. Erkekler arasındaki arkadaşlık ilişkileri kızların arkadaşlıklarına göre daha uzun ömürlüdür.

 

2-)İki kız arasındaki arkadaşlığın temelinde ise iki kriter vardır. Güzellik ve zeka. Kızlardan biri daha güzel, diğeri ise daha zekidir. Böyle bir rol paylaşımı yapılır ilişkide. Güzel olan diğerinden daha güzel olduğu için; zeki olanda diğerinden daha güzel olduğu için bu ilişkiye katlanır. Kızlar arasındaki arkadaşık erkekler arasındaki arkadaşlığa göre daha kısa sürelidir. Bunun temel sebebi ise kızların daha kıskanç olmaları, birbirlerine daha az güvenmeleri ve yeni bir arkadaşlığa başlamak konusunda erkeklerden daha cesur olabilmeleridir.

 

3-)Bir kız ile bir erkek arasındaki arkadaşlık. Bu tip arkadaşlığın temelinde ise erkeğin kıza olan cinsel isteğini bastırması yatar. Kızda erkekten hoşlanmaktadır ama onu “B” plan olarak görmekterdir. Erkek özgüven eksikliği nedeniyle kıza açılmamaktan acı duysa da, hoşlandığı kızın yanında olmakla ve onunla konuşmakla teselli bulmaktadır. Bu tip ilişkide erkek kıza göre daha vericidir.

 

Bir kız ve bir erkek arasındaki arkadaşlık kızın “A” planın başarılı olması ile beraber nihayete erer.

Hiç yorum yok: